Watts Industries levert drukregelaars voor de hoogste woontoren van Nederland

woontoren RotterdamDe hoogste woontoren van Nederland (New Orleans, 160,5 meter) staat in Rotterdam. Om precies te zijn achter het voormalige gebouw van de Holland Amerika Line, tegenwoordig bekend als Hotel New York. Deze woontoren is gerealiseerd door woningbelegger Vesteda en is onder andere voorzien van 50 volledig gemeubilairde appartementen, die al voor een termijn van één maand gehuurd kunnen worden.

De complete installatie werd verzorgd door Spindler Installatietechniek. Voor de drukregeling in de drinkwaterinstallatie koos dit bedrijf voor Watts reduceers type PR500 en overdrukbeveiligingen type PR600 met een druktrap PN25. Om de drinkwaterdruk tot 21 bar te kunnen opvoeren (nodig om voldoende druk te hebben op de bovenste verdiepingen), is gekozen voor een drukverhogingsinstallatie van Duijvelaar Pompen.

Per verdieping zijn extra Watts reduceers geplaatst om de druk voor de appartementen uiteindelijk te regelen naar
3,5 bar.

pr500 en pr600


Watts Benelux - Beernemsteenweg 77A - 8750 Wingene - Tel +32 51 65 87 08 - benelux@wattswater.com
Bezoekadres Nederland - Kollergang 14, 6961 LZ Eerbeek - Tel +31 313 673 700 - Careers
Privacy Statement - Gebruiksvoorwaarden - Design & techniek: Frappant, Aalten
We use cookies and similar technologies for technical and analytical purposes, to improve the website and deliver a better and more personalized service which is our legitimate business interest. Please read our Privacy Statement for more information.